Občina Gorje

OBVESTILO O SPREMEMBI PROMETNEGA REŽIMA

V času turistične sezone bo v naselju Spodnje Gorje -         od križišča pri avtobusni postaji Spodnje Gorje do trgovine Mercator ter -         od trgovine Mercator do križišča za Mevkuž pri pokopališču (cesta pod Višelnico) urejen enosmerni promet.   Spremenjen prometni režim bo začel veljati s postavitvijo nove prometne signalizacije, predvidoma v četrtek 8. 8. 2019 in bo veljal do preklica. Prometna..
Beri več

AKTUALNI JAVNI RAZPISI

AKTUALNI JAVNI RAZPISI
Aktualni javni razpisi   
Beri več

ODPADKI NA VRŠČAH

ODPADKI NA VRŠČAH
Zadnji večerni naliv v sredo, 17.7.2019, je odkril posledice večletnega odlaganja gradbenih odpadkov ter smeti na Vrščah na brežini proti Radovni. Tako je meteorna voda odkrila salonitke, odsluženo posodo, obutev, steklovino, polivinil, konzerve, tetrapake. Zaskrbljujoče, ker odpadki nakazujejo, da je smetišče posledica ravnanja domačinov, in sramotno, glede na to, da je to ob stezi z Vršč proti Radovni.        Prav tako je..
Beri več

RAZPIS ZA SUBVENCIONIRANO BIVANJE 2019/2020

Odprt je razpis za sprejem in podaljšanje bivanja študentov visokošolskega študija v študentskih domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2019/2020.  
Beri več

OBNOVA CESTE V MEVKUŽ

OBNOVA CESTE V MEVKUŽ
Občina Gorje je pristopila k obnovi lokalne ceste z oznako JP 513953 - Zg. Gorje 29 (cesta v Mevkuž). Obnova ceste je predvidena od zaključka pločnika ob parkirišču pri pokopališču do križišča javnih poti v naselju Višelnica (ob transformatorski postaji Višelnica). Obnova ceste je predvidena s celotno menjavo cestnih ustrojev.   V času obnove ceste bo izvedena popolna zapora ceste v trajanju od 22.7.2019 do predvidoma 22.8.2019..
Beri več

Župani, gospodarstveniki in predstavniki..

Župani, gospodarstveniki in predstavniki nevladnih organizacij o razvojnih projektih regije
Kranj, 10. julij 2019 – danes se je v prostorih Mestne občine Kranj sestal Razvojni svet gorenjske regije in Svet gorenjske regije. Župani, gospodarstveniki in predstavniki nevladnih organizacij so potrdili projekte za vključitev v dopolnjen Dogovor za razvoj gorenjske regije (v nadaljevanju Dogovor) in se seznanili z letnim poročilom o izvajanju Regionalnega razvojnega programa Gorenjske 2014–2020..   V okviru Poziva razvojnim svetom..
Beri več

NAJDEN TELEFON TESLA SMART PHONE

OBVESTILO!   Danes 8.7.2019 je bil na travniku najden telefon, znamke TESLA smart phone.  Telefon se hrani na Policijski postaji Bled. 
Beri več

OBVESTILO O SPREMEMBI POSLOVANJA KRAJEVNIH URADOV..

  Upravna enota Radovljica obvešča, da bosta Krajevna urada Bled in Bohinjska Bistrica, v času od 1. 7.  do 15. 7. 2019 ZAPRTA. Vse upravne storitve so strankam v tem času na voljo na sedežu Upravne enote Radovljica, v Radovljici, Gorenjska cesta 18. Informacije o poslovanju upravne enote so na voljo tudi na telefonski številki 04 537 16 00 ali preko e-pošte: .... Hvala za razumevanje. Upravna enota Radovljica Za vaše..
Beri več

VODA JE VARNA ZA PITJE IN PRIMERNA ZA UŽIVANJE

VODA JE VARNA ZA PITJE IN PRIMERNA ZA UŽIVANJE
  Zaradi velikega števila medijskih prispevkov bi radi prebivalce občin Gorje, Bled in Radovljica, ki so priključeni na vodovodni sistem Radovna, obvestili, da je voda zdravstveno ustrezna. Letos je bilo na vodovodnem sistemu odvzetih 22 vzorcev pitne vode (tako mikrobioloških kot kemijskih) in prav vsi so bili skladni. Tudi na zajetju Ovčja jama nismo zaznali fekalnega onesnaženja, vrednosti koncentracij dušikovih spojin so nizke. Vse..
Beri več

OBVESTILO SOBODAJALCEM

OBVESTILO SOBODAJALCEM
Turistična in promocijska taksa – nov račun za nakazila   Ponudnike nastanitvenih obratov na območju Občine Gorje, zavezance za plačilo promocijske in turistične takse, obveščamo o številki novega prehodnega računa, na katerega se nakazuje promocijsko in turistično takso v skupnem znesku – za prenočitve po 1. 1. 2019   Številka računa: 0140 7845 0000 019 TURISTIČNA IN PROMOCIJSKA TAKSA – OBČINE GORJE   Ponovno..
Beri več
12